Outdoor Escape | De Turfstekers

De Turfstekers

In 1595 wordt de Pagnevaart al vermeld onder de naam Paedsievaart, Paesievaart en Pagievaert. Allemaal verbasteringen van Spagnevaart omdat er gedacht werd dat hier resten van een oud Spaans oorlogsschip in de bodem zouden zitten. Een paar honderd jaar later werd er een serieuze poging ondernomen om die resten te vinden en om tevens turf te winnen. De arbeiders die dit klusje mochten klaren noemden ze de Turfstekers…

Schatten en rijkdommen

Een van hen was Willem Hendriks, een arbeider op leeftijd die onder zeer slechte omstandigheden in de Pagnevaart aan het werk was. Hem werd door de ploegbaas verteld dat het allemaal om de goede kwaliteit turf ging maar Willem wist wel beter… Het ging maar om één ding. Zoeken naar waardevolle schatten en rijkdommen afkomstig van het oude Spaanse oorlogsschip!

Eén ding was zeker, mocht hij waardevolle dingen vinden dan zou hij er alles aan doen om het niet in handen te laten vallen van die slavendrijvers!

Voor altijd verborgen

Er zijn een paar weken geleden spullen gevonden afkomstig van Willem Hendriks. Zijn oude voorraadkoffer en een rugzak met wat persoonlijke spullen. In die rugzak zat ook een brief waarin hij vertelt over de slechte omstandigheden waarin de Turfstekers moesten werken. Maar misschien nog wel belangrijker: in die brief staat ook het volgende:

U moet weten dat ik destijds wel degelijk rijkdommen gevonden heb! Meerdere schatten welke absoluut niet in handen mochten vallen van mijn verschrikkelijke ploegbaas. Ere wie ere toekomt toch? Ik heb alles terug verborgen om het later op te halen… Helaas is dat er niet meer van gekomen. Het zware werk heeft zijn tol geëist voor mijn oude lichaam.

Betekent dit dat er waardevolle spullen verborgen zijn in de Pagnevaart? Zou hij express zijn persoonlijke spullen hebben achtergelaten zodat iemand zijn verborgen rijkdommen nog kan vinden?


De Turfstekers, onze tweede Outdoor Escape in het prachtige Pagnevaartbos te Hoeven, Noord-Brabant. Je krijgt 60 minuten de tijd om het mysterie op te lossen. Hiervoor moet je lastige raadsels oplossen, verloren objecten terugvinden en vooral erg goed samenwerken. Lukt het jou om samen met je vrienden, familie of collega’s dit raadsel op te lossen?

Deze activiteit is geschikt voor:

  • Families & vrienden.
  • Bedrijfsuitje.
  • Teambuilding.
  • Vrijgezellen.

De Turfstekers is te spelen met 4 tot 8 personen.

Ben je met meer dan 8 personen? Geen enkel probleem. We hebben speciaal voor grote groepen een uitgebreide versie gemaakt:De Turfstekers XL. Het spel is dusdanig aangepast zodat iedereen iets te doen heeft. Ideaal voor bedrijven, families en vrijgezellenfeesten.

Reserveren kan via de website van Outdoor Escape Hoeven. Voor grote groepen en passende arrangementen neem je het best contact met ons op. We komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden door te spreken!

Outdoor Escape Hoeven scoort 5/5 sterren op Google Reviews en Tripadvisor.

Outdoor Escape | De Turfstekers
Outdoor Escape | De Turfstekers
Outdoor Escape | De Turfstekers
Outdoor Escape | De Turfstekers
Outdoor Escape | De Turfstekers
Outdoor Escape | De Turfstekers
Outdoor Escape | De Turfstekers

Een outdoor escape is in principe hetzelfde als een normale escape room. Alleen bij ons wordt je niet in een kleine ruimte opgesloten maar je krijgt een compleet bos als speelveld.

Je krijgt een X aantal minuten de tijd om het mysterie op te lossen. Hiervoor moet je goed nadenken, puzzels oplossen, aanwijzingen vinden etc.

Alle spellen van Outdoor Escape Hoeven starten aan de rand van het Pagnevaartbos langs de Uilenspiegelstraat tegenover huis nummer 39. Bij het straatnaambordje “Lagestraat” loop je zo het bos in en daar word je opgewacht door iemand van Outdoor Escape Hoeven.

Na je reservering ontvang je per mail de details en een routebeschrijving. Check de website van Outdoor Escape Hoeven voor de routebeschrijving.

Onze Outdoor Escapes zijn een uitdaging voor iedereen! Of je nu met de familie komt, vrienden, collega’s of met een vrijgezellenfeest, wij maken er een perfect uitje van.

Er zijn moeilijke opdrachten voor de ervaren deelnemers afgewisseld met makkelijke opdrachten voor de beginners. Voor ieder wat wils dus!

Voor groepen met kinderen hebben we een passende oplossing! We passen het spel iets aan en zorgen dat er voldoende begeleiding is van volwassenen zodat ook de kids kunnen genieten van de Outdoor Escape.

Neem contact met ons op wanneer je een reservering wilt maken voor een groep kinderen.

De spellen van Outdoor Escape Hoeven zijn uitdagend voor iedereen. Uiteraard hebben we ons best gedaan om het voor iedereen leuk te maken door een goede mix van moeilijke en makkelijke opdrachten er in te verwerken.

Mocht je het nou niet redden binnen het uur dan mis je niets van de beleving. Alle spellen zijn zo opgezet dat je alle puzzels, aanwijzingen en andere elementen voorbij ziet komen.

Van een beetje regen smelten we niet! Bovendien houden de bladeren van de bomen de meeste regendruppels tegen. We hebben ook altijd een aantal paraplu’s bij en regenponcho’s.

Mocht het niet verantwoord zijn om het bos in te gaan, bijvoorbeeld bij storm en onweer dan verzetten we het spel.