Outdoor Escape | Legenda Basilicae

Legenda Basilicae

Vroeger heette de Basiliek in Oudenbosch de St. Agatha kerk, vernoemd naar 1 van de 7 primaire heiligen.. Agatha van Sicilië

Zij werd in het jaar 225 na Christus geboren en door haar rijke welvarende ouders als Christen opgevoed.

In het jaar 250 na Christus werd door een Romeinse keizer opdracht gegeven aan Claudius Quintianus om alle christenen te vervolgen. Zo ook Agatha van Sicilië…

Ze werd gevangen genomen en weggerukt van haar man. Maar helaas bleef het niet bij een gevangenschap alleen..

Liefde

Claudius Quintianus was verliefd geworden op de beeldschone Agatha en hij wilde haar zijn vrouw maken. Alles deed hij eraan om haar liefde voor zich te winnen maar niets hielp. Ze was immers al getrouwd met haar ware liefde.

Als straf werd Agatha wekenlang gemarteld tot ze uiteindelijk stierf op 5 februari 251… Nooit meer heeft ze haar echte geliefde gedag kunnen zeggen, of een kus kunnen geven..

Liefde is onoverwinnelijk. En zo is Legenda Basilicae ontstaan… De legende dat Agatha nog altijd op zoek is naar haar ware liefde. Zelfs na haar dood… Maar wie is haar geliefde?

En waar is de officiële Trouwakte van Agatha gebleven? Heeft Claudius Quintianus deze als vergelding vernietigd?

Mysterie

Er zijn mensen die zeggen een vrouwelijke stem gehoord te hebben in de Basiliek.. Bij het beeld van de Heilige Agatha zijn onverklaarbare spullen gevonden waarvan men niet weet wat ze er mee moeten. Er zijn aanwijzingen die naar een specifieke locatie in de buurt leiden…

Jarenlang zijn deze spullen verzameld en alle gegevens genoteerd. Nu is het aan jou om met al deze aanwijzingen dit mysterie op te lossen.

Ben jij degene die Legenda Basilicae oplost?


Legenda Basilicae, de Outdoor Escape in het prachtige Pagnevaartbos te Hoeven, Noord-Brabant. Je krijgt 60 minuten de tijd om de legende van de basiliek op te lossen. Hiervoor moet je lastige raadsels oplossen, verloren objecten terugvinden en vooral erg goed samenwerken. Lukt het jou om samen met je vrienden, familie of collega’s dit raadsel op te lossen?

Deze activiteit is geschikt voor:

  • Families & vrienden.
  • Bedrijfsuitje.
  • Teambuilding.
  • Vrijgezellen.

Legenda Basilicae is te spelen met 2 tot 8 personen. Ben je met meer dan 8 personen? Geen enkel probleem. We kunnen het spel aanpassen voor grote groepen. Ideaal voor bedrijven, families en vrijgezellenfeesten.

Reserveren kan via de website van Outdoor Escape Hoeven. Voor grote groepen en passende arrangementen neem je het best contact met ons op. We komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden door te spreken!

Outdoor Escape Hoeven scoort 5/5 sterren op Google Reviews en Tripadvisor.

Legenda Basilicae is vergelijkbaar met een normale escape room. Het kan voor erg jonge kinderen dus lastig zijn. Zorg dat er altijd minimaal 1 volwassen deelnemer meedoet voor de moeilijke opdrachten.

Deze outdoor escape kost €17,95 per persoon. Minimaal 2 personen, maximaal 8.

Wil je met 2 personen meedoen? Geen probleem, je betaalt alleen wel het minimumtarief van 4 personen.

Legenda Basilicae is een uitdagend spel! Sommigen redden het wel binnen een uur en anderen redden het niet.. Het mag ook niet TE makkelijk zijn uiteraard!

Een ding is zeker, mocht je het niet binnen het uur redden dan mis je niets. Het spel is zo opgezet dat alle puzzels, aanwijzingen en elementen voorbij komen! Dus ook al los je de Legende van de Basiliek niet helemaal op, je krijgt wel de volledige experience!

Houdt u er rekening mee dat Legenda Basilicae te moeilijk kan zijn voor jonge kinderen. Het is vergelijkbaar met een Escape-Room.

Geen paniek! Van een klein beetje regen smelt je niet ;) De bomen in het bos houden een groot gedeelte van de regen tegen. En voor de regendruppeltjes die daar toch doorheen glippen hebben we een paraplu en poncho voor je klaar liggen!

Extra motivatie voor jullie om deze escape zo snel mogelijk op te lossen!